top of page

Felrobbant a "Szosöl Média" a minap!

A "GPS-t akarok!" Facebook oldaláról másoltam ide a most következő kis szösszenetet - igazi marketincsemege:

Hát, kérem Homérnak megint van min gondolkodnia! 
Mert ugye tegnap este felrobbant a FB Geodézia csopija.

 

Egy kényes kérdés került terítékre: a hazai support minősége - a kommentek áradata pedig elöntötte a képernyőt.

Történetesen, egy hazai forgalmazó terméktámogatási irányelvekre hivatkozva nem adott ki e-mailben egy egyszerű NTRIP műszerbeállítást.

Válasza szerint, ha lenne terméktámogatási szerződés, akkor az alapján benn az irodájukban történne meg a konfigurálás.

A Gondolkodó Homérnak elsőként, egy gyakorlati kérdés ugrott be. A terepes földmérőnek általában terepen akad gondja a műszerével, legritkább esetben két utcára a műszerforgalmazó irodájától. A leírtak alapján, ha nem megy az NTRIP a mező közepén (futottunk már bele ilyenbe a világtörténelem során), be kell fáradnia a forgalmazóhoz? Csak nem...!


Node, ne forgassuk ki végletekig az ügyetlenül megírt válaszlevelet!


Felejtsük most el azt, amit az egyik kommentelő fogalmazott meg a kollegialitásra apellálva: "Nyilván elképzelhetetlen, hogy a ***-s csóka visszaírjon, hogy kedves Zoli, íme [Miki linkje], örülök, hogy segíthettem, szia, XY. De vajon miért? Miért kell ilyen suttyónak lenni?"


A posztban leírt szituációt kizárólag üzleti-anyagi oldalról kell vizsgálni!

A "***-s csóka" kötve van a szabályzáshoz, nem lehet kivételt tenni. Az SZTK-ba sem mehetünk be 7:00 előtt. A Cerberosz portás bácsi az üvegajtón belülről nézi a laborra váró, szakadó esőben ácsorgó nyugdíjasokat és bizony a 6:59 az 6:59. Rendnek lenni kell.


Tehát tiszta sor: szakítván a hazai gyakorlattal, követve a nemzetközi stratégiát, legyen a support is szerződéshez kötött. Végre valaki meglépte, én támogatom!

Feltételezhetően ez azt jelenti, hogy ebben a rendszerben elvárható az is, hogy pitymallatkor vagy késő este is dübörögjön a terméktámogatás, hiszen kutyának, földmérőnek mindig kinn a helye. Azaz, a felhasználó bármikor besétálva műszerrel, a forgalmazó ott az irodájában bekonfigurálja neki az NTRIP-et.

Ez tetszik itt, az igazi 7/24!


A GPS-t akarok! honlapon két cikk is íródott a közvéleménykutatás témakörében. A korábbi, évekkel ezelőtti anyagban a válaszolók 40%-a mondta azt, hogy fontos a forgalmazó személye és 13,33%-a, hogy fontos a support. A néhány hónapja megismételt kutatásban ez a szám már 64% (forgalmazó) és 70,7% (support) volt.
Tehát itt nálunk még fontosak a szakmai-emócionális kapcsolatok.


Kis hazánk egy kis piac, a szakmánk pedig szűkkörű. Ide nagy cégek nem fognak helyi standardokat írni. Itt lehet elégedetlenkedni, kutyaugatása nem hallik az égig. Tessék beletörődni!


Ám ne felejtsük el, hogy a kis cégek éppen a flexibilitásukkal és kollegalitásukkal képesek megfelelni ennek a szűkkörű piacnak.

A szűkkörű piac másik tulajdonsága pedig, hogy gyorsan híre megy bárminek, pl. egy jó supportnak, vagy egy ilyen elégedetlen FB posztnak. 
Ettől persze nem dőlnek meg globális cégek, de legalább a kicsiknek, az itthon megélni akaró forgalmazóknak nagyobb lesz a megbecsülésük és szépen ellavíroznak abból, amihez értenek!

bottom of page