top of page

A szerző és Partnerei...

GPS-t akarok!

Általában ez az a rész, amit egy honlapon a legritkább esetben olvasnak végig, így megpróbálom rövidre fogni…

A nevem Stenzel Sándor. Székesfehérváron 20+ éve, a GEO-ban szereztem földmérő, majd földrendező mérnöki diplomát. Dolgoztam termelésben: kataszteri,- és lakossági geodéziában, belekóstoltam a légitérképészetbe és speciális műszaki feladatokba.

Nyolc éven keresztül foglalkoztam geodéziai műszer kereskedelemmel. Forgalmaztam, oktattam, „terméktámogattam” geodéziai és térinformatikai GPS vevőket, mérőállomásokat, szoftvereket, építőipari eszközöket… Megfordultam három gyártó hazai képviseleténél is, időrendben a Leica és Trimble kereskődénél és mint társtulajdonos a Topcon disztributornál.

Hitelességemet a piacon azzal sikerült megőriznem, hogy sohasem terméket kínáltam partnereimnek, hanem a Számukra lehető legjobb megoldást az aktuális portfólióból. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a tény, hogy nem egy kolléga „kísért el” utamon s választotta mindig annak a gyártónak termékét, amit éppen forgalmaztam.

Persze ehhez az is kellett, hogy az általam kínált eszközök csúcsminőségűek legyenek…és valljuk meg, ezek mind azok voltak!   

Noha, szerettem szakmai csúcstechnológiákat forgalmazni, előadásokat tartani, kollégákkal foglalkozni, marketinget csinálni, 2011. márciusától, más irányban, a közszolgálatban, a NAV Informatikai Intézetében folytattam Életemet.


A szakmámtól, hivatásomtól eltávolodni azonban teljesen nem szerettem volna, ezért úgy gondoltam, felhalmozott tapasztalataimat, teljesen non-profit módon egy honlapon osztom meg a műszert beszerezni vágyókkal.

Az alábbi form, illetve a weblap üzemeltetője mint magánember nem tárol személyes adatokat. Ez az opció kizárólag kapcsolatfelvételre szolgál, melynek folyományaként a weblap Látogatója műszaki - szakmai segítséget kaphat, olyan témákban, melyre ez a non-profit honlap létrejött.
Az adatkezelés jellege ennek megfelelően alkalmi jellegű!
Az "Elküldöm" gombra kattintva a Látogató elfogadja a fentieket.

Ide lehet gépelgetni közvetlen üzenetet:

Sikeres üzenetküldés a Szerkesztőségnek. Köszönjük a megkeresést!

Később - szinte napra pontosan 2 év múlva - úgy alakult, hogy újra visszatérhettem a földmérésbe, a marketingbe, a technológiai pörgésbe. Nem egy összetett nemzetközi projektben vettem részt, így a műszerek kiválasztása, tesztelése még hangsúlyosabbá vált számomra - ezúttal a barikád másik oldaláról szemlélve a mérőeszközöket.

2017-ben társtulajdonosként, főállásom mellett megalapítottam a GeoEdu Magyarország Kft.-t. A Cég egyik divízójaként vállalok gyártófüggetlen eszköz,- és technológiai oktatásokat, új belépők betanítását, előadásokat, szakmai anyagok összeállítását, illetve kifejezetten geodéziai vállalkozások számára marketing tevékenységet. Több sajátos felhasználói kézikönyvet is összeírtam már, melyek szintén e Cégnél elérhetők. Ugyanitt foglalkozom 3D-pontfelhő előállítással, modellezéssel, származzon az álló,- vagy kézi szkennerből, illetve digitális fotogrammetriából... (Oké, ez itt kicsit reklámszagúra sikeredett, szóval be is fejezem...bár a jó bornak is kell a cégér!)

 

Ám a fentiek ellenére, a "GPS-t akarok!" maradt az, aminek indult: egy földmérő által, (elsősorban) földmérőknek íródott, úgy a GeoEdu-tól, mint az itt bemutatott gyártóktól független szakmai blog. Ez nem változott.

Ami viszont a változást illeti... a műszerpiacra is igaz a mondás, hogy csak a változása állandó! Az informatika, a digitális megoldások, az alkalmazott technológiák robbanásszerű fejlődésével az árak leestek, új műszerek, új gyártók, új forgalmazók jelentek meg hazánkban (is).

Vajon melyik műszer rendelkezik a legjobb ár-teljesítmény viszonnyal? Melyik lehet a legjobb választás, a legjobb megoldás? Mire érdemes odafigyelni egy beszerzéskor, úgy szakmai, mint forgalmazó-háttér szempontjából?

Ezekre a kardinális kérdésekre a műszer bemutató cikkek elolvasása segíthet választ találni a 2011 óta üzemelő "GPS-t akarok!" honlapomon.                                       

Prezentációim

Mind műszerforgalmazóként, mind geodéziai, illetve tervező nagyvállalat képviseletében, valamint az egyéni oktatások során számos szakmai előadást tartottam már. 

Ezekből a prezentációkból összegyűjtöttem néhányat, melyek elérhetők IDE KATTINTVA!

Végül a Gyártók, melyek eszközeire eddig Műszertesztek történtek:

STONEX

JAVAD

GEOMAX

TRIMBLE

SATLAB

PREXISO

LEICA

Spectra

South

Ruide

FOIF

Sokkia

HiTarget

EMLID

EMLID

FORGEO

A FORGEO saját márkajelzésű eszközök forgalmazója a FORGEO Kft.

"(...) Sanyikám, aki számít a hazai piacon, az itt van"!

bottom of page