Azt hiszem, a cím második része sántít egy kicsit, hiszen a GeoSet Kft. régen túl van azon, hogy be kelljen mutatni - az idősebb generációnak ismerősen cseng még a név, az ifjabbaknak pedig elég csak annyit mondani: a volt Sokkia Kft.!

A GeoSet Kft., -az 1989-ben alakult Sokkia Vevőszolgálat utódaként- jött létre, 1993-ban. Célja a patinás (1920 óta működő), japán Sokkia műszergyár eszközeinek forgalmazása volt. A hazai felhasználók nagyobb megelégedésére, a kereskedelmi divíziót egy szerviz üzletág is kiegészítette. A cég 1994-ben vette fel a Sokkia Kft. nevet, majd 1995-től komoly viszonteladói hálózat kiépítésébe fogott. 1999 óta felel meg az ISO 9002 szabvány követelményeinek, mely tanusítást azóta is évről-évre megújít.
Szintén 1999-ben kezdte meg működését Akkreditált Kalibráló Laboratórium, amelyben azóta is folyamatosan végeznek geodéziai és építőipari műszer kalibrációt.


A japán Topcon és Sokkia cég összeolvadásával 2010-re megváltoztak a magyarországi képviseleti viszonyok, így a cég új horizontok felé tekintve visszavette a már jól bevált GeoSet kft. nevet.
Természetesen, a korábbi Sokkia felhasználók keze nincsen hiretelen elengedve: a GeoSet Kft. továbbra is a Tőle megszokott magas színvonalú szakmai és szerviz támogatásban részesíti partnereit.
Az új horizontok 2011-ben gyorsan megnyíltak az immár 22 éves, magyar cég számára: egyrészt az korábbi Sokkia építőipari beszállítók, másrészt a geodéziai mérőrendszerek gyártója, a svájci GEOMAX AG hazai forgalmazójává vált. A GEOMAX Zenith30 GNSS vevőről e lap "hasábjain" is olvashat: GEOMAX Zenith 30 teszt>>>

A GeoSet Kft. -nél a műszerek és tartozékok forgalmazásában 3 kolléga vesz részt, de az ország több városában viszonteladóikon keresztül is elérhető a cég teljes kínálata!

Az új GeoSet Kft.-ben a szerviz feladata jelentősen megnőtt. A több, mint 20 éves tapasztalat és minden területre kiterjedő gyakorlat alapján, márkafüggetlen műszerszervizként vállalja bármelyik gyártó műszereinek javítását, kalibrálását: a forgalmazott márkák mellett a Leica Geosystems Hungary Kft. engedélyével, Leica műszerek karbantartását, beszabályozását és kalibrálását is végzi.

A szervizben 3 mérnök végzi a műszerek javítását, 1 kollegina pedig a szerviz tevékenységhez kapcsolódó adminisztratív feladatokat látja el.

A mai geodéziai és építőipari műszerek lelke a vezérlő elektronika, ezért a szervizben csak elektronikai szakemberek dolgoznak, akik természetesen rendelkeznek a szükséges optikai és mechanika szaktudással is.
Alapképzettségüknek és a külföldön elvégzett tanfolyamoknak köszönhetően, igen sok esetben lehetővé válik a meghibásodások áramköri szintű javítása, ami jelentős megtakarítást eredményez az ügyfelek számára.
Egy elektronikus egység (kártya, modul, stb.) cseréje több százezer forintos anyagköltséget is jelenthet, ellenben az egységen lévő hibás alkatrész megtalálása és cseréje ezt, néhány tízezer forintos nagyságrendűre redukálhatja.
Szintén a szakértelemnek és a 20 éves tapasztalatnak köszönhetően, a hibák feltárását és a javítás várható költségeinek meghatározását gyorsan el tudják végezni, ezért a javításra vonatkozó árajánlat díjmentes, akkor is, ha az ügyfél utána nem kéri a javítás elvégzését!

Az árajánlatot általában 3 napon belül, sürgős esetben azonban akár a műszer szervizbe érkezésekor elkészítik. A javítás időtartama átlagosan 5 munkanap, ha azonban a gyártótól kell alkatrészt beszerezni a javításhoz, az alkatrész beérkezésének ideje kitolhatja a javítás határidejét.

A szerviz kollimátor rendszerének csöveit egyenesen Japánból szerezte be, a kollimátorok tartó pilléreit külső rezgéseket csillapító beton és gumialapra helyezték el.

Az labor a földszinten található, ezért a kollimátor rendszer stabilitása lehetővé teszi az 1” -es műszerhibák kimutatását is!
A szerviz szerencsés elhelyezkedése lehetővé tette az ország leghosszabb, -a szerviz helyiségéből látható- alapvonalának kiépítését. Így a Mecsek oldalán stabil épületekre elhelyezett 7 mérőpontnál, a leghosszabb etalon távolság 1500 m, de szükség esetén akár 4 km-re is el tudnak helyezni ideiglenes mérőpontokat.
Az alapvonalat évente ellenőrizik az ország legpontosabb, gödöllői alapvonalán kalibrált etalon műszerrel. Az eddigi mérések alapján a távmérő alapvonal alkalmas a +/- 1 mm-es távmérő hibák kimutatására is!

A különféle lézer eszközök elterjedésével szükségessé vált ezek teljesítményének és pontosságának elektronikus meghatározása. A GeoSet Kft. ezért olyan lézer kollimátor rendszert és lézer teljesítmény mérőt szerzett be, amely egyaránt alkalmas a látható és nem 
látható fényű lézerek paramétereinek ellenőrzésére és megbízható beállítására.

A fenti eszközökön kívül a szerviz rendelkezik a javításokhoz szükséges egyéb elektronikus mérőeszközökkel , mint oszcilloszkópok, frekvenciamérők, multiméterek, tápegységek, stb.

Speciális műszerparkuk és kalibrált etalonjaik segítségével végzik a geodéziai és építőipari műszerek kalibrálását, mely tevékenységüket 1999-től 2006-ig a NAT által akkreditált státuszban folytatták.
A Mérésügyi Törvény, 2002. január 1.-én életbe lépett módosítása ( 2001. évi CXII. Tv. ) eltörölte -a külső fél számára végzett kalibrálás esetén-, a Kalibráló Laboratórium NAT akkreditálás státuszának kötelező meglétét, így a GeoSet Kft. 2006 után, akkreditált státuszát nem újította meg.

Ennek ellenére, a kalibrálásokat továbbra is a NAT által előzőekben engedélyezett és továbbfejlesztett mérési eljárások szerint végzik, a kalibráláshoz használt etalonjaikat az előírt időközönként Akkreditált Laborokban kalibráltatják. Így a GeoSet Kft. által kiállított Kalibrálási Bizonyítványokban szereplő mérési eredmények visszavezethetők a nemzeti etalonokra.
Ennek köszönhetően a szerviz által kibocsátott Kalibrálási Bizonyítvány alapján számtalan GeoSet ügyfél pályázott sikeresen nagy volumenű munkára, vagy újította meg sikerrel ISO minősítését.

Munkájuk minőségével külföldi megrendelőik is elégedettek, Romániából, Szlovéniából, Csehországból  és Olaszországból is rendszeresen igénybe veszik a szerviz szolgáltatásait. Elmondható, hogy a GeoSet Kft. nemzetközi ismertsége folyamatosan nő!

A szerviz egyébként a javításokra 6 hónap garanciát vállal. Kedvező szervizdíjaikat nem rejtik véka alá, azok bárki számára elérhetők honlapjukon.

Szerviz szolgáltatások költséghatékony alapára mellett, több műszer, műszerpark javítása esetén további flottakedvezményeket biztosítanak, sőt lehetőség van egyedi szerviz szerződések megkötésére is.

Ezúton kívánok további sok sikert a GeoSet Kft. profi csapatának!

 


A bemutatott cég elérhetőségei:

Cégnév:
GeoSet Geodéziai, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.


Cím:
7622 Pécs, Diófa u. 3.


Telefon:
(+36) 72/ 513-953


Fax:
(+36) 72/ 513-955


E-mail:
geoset@geoset.hu


Web: 
www.geoset.hu


Ügyvezető:
Soltész János

 

A fenti cikk kapcsán felmerülő kérdés, észrevétel esetén a gpstakarok@gmail.com címre várom a leveleket!

 

 

Képgaléria (a galéria alján, a "Show More"- ra kattintva további képek érhetők el!):

Kipróbált, bevált műszerek, kipróbált, bevált szolgáltatások: Bemutatkozik a GeoSet Kft.

Beszélgetős kapcsolatfelvétel:

E-mailes megkeresésre...

Gépelgetős kapcsolatfelvétel:

Információkérés: gpstakarok@gmail.com

Észrevételek: gpstakarok2@gmail.com

Közösségi ingyom-bingyomok:

  • facebook

Lesz ám jogi ejnye-bejnye, ha az itt fellelhető képek, cikkek, előadások, modellek továbbpublikálásáról nem kapok értesítést!

Stratégiai partnerem az oktatásban:

GeoEdu Magyarország Kft.

VIZSLAT Rendszer(C)
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now
Munka közben